Solbjerg Have

på omkring 2,3 ha, var i starten af 1900 tallet et populært udflugtssted.

Solbjerg Have på omkring 2,3 ha, var i starten af 1900 tallet et populært udflugtssted. Nederst i parken, er 2 store søer.

Parken er et sjældent åndehul som har været en af Solbjergs skjulte skatte, som først efter mange blev åbenbaret i forbindelse med nedrivningen af erhvervsbygningerne og den gamle villa, hvor det blev muligt at kigge ind. Haven rummer en enestående atmosfære på en lun og stille sommeraften hvor havens mange fugle er aktive.
Solbjerg Have har gennem mange år været privat område, men der arbejdes på, gennem partnerskab med bygherre, at området igen kan blive bypark for byens borgere.

I starten 1940’erne købte byens bagermester Carl Schultz området og i 1945 stod en flot villa færdig på området, samtidig med at han anlagde en smuk have. Den skulle være en folkepark og blev navngivet Solbjerghaven. Her blev bl.a. fejret Grundlovens 100-års jubilæum i 1949. Det blev ikke til mange år familien Schultz fik lov at nyde deres otium på stedet, da det blev solgt i 1953 efter enken Kristine Schutz’ død.
Efterfølgende blev det et erhvervsområde med virksomheder, det var her Tinofix startede og senere firmaet Scan-De ved Eiler Glent-Madsen og en del flere.
I kan læse hele historien om Solbjerg Haven i et hæfte fra 2017, som kan købes på Arkivet.

Bliv Medlem

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.